Toivottavasti joku muukin tästä nyt hyötyy ja innostuu!
Sain napattua valmiista ruoasta niin rumia kuvia, että ihan hirvittää. No makuhan se on tärkeintä, joten tässä tulee:
Thai-broileripullat, maissi-fetasalaatti & chilidippi |
Kaikki lähti oikeastaan broilerinjauhelihasta, jota oli kaapissa parin paketin verran. Se on maukasta, todella kevyttä ja tuo mukavaa vaihtelua naudanjauhelihan käyttöön.
Teen yleensä broileripullat samalla vanhalla ohjeella, mutta nyt kokeilin jotain uutta. Ohje on netistä, mutta koska nappasin siitä päivällä kännykällä vain kuvakaappauksen, niin minulla ei valitettavasti ole antaa suoraa lähdettä.
Alkuperäisessä ohjeessa taikinaan tuli mm. vesikastanjaa ja kananmuna, mutta jätin munan veks ja korvasin vesikastanjan kookosöljyssä & kurkumassa kuullotetulla sipulisilpulla, toimi niinkin!
Kuullota sipulit pannulla |
Maustetahnoilla nopeutat ruoanlaittoa |
Thai-broileripullat (40 kpl)
800 g broilerinjauhelihaa
4 rkl seesaminsiemeniä
1 sipuli
(valkosipulia)
0,5 tl kurkumaa
4 tl inkivääritahnaa
4 tl sitruunaruohotahnaa
2 tl suolaa
1 rkl osteri- tai kalakastiketta
1,5 rkl kookossokeria (tai tavallista)
Pilko sipuli (& halutessasi valkosipuli) pieneksi ja kuullota se kevyesti pannulla kurkuman kanssa voissa tai kookosöljyssä.
Sekoita kaikki taikinan ainesosat isossa kulhossa, pyörittele pulliksi, paista uunissa 200-225 asteessa n. 25 min.
Pyörykät kaipasivat rinnalleen tietysti jotain muutakin, joten tein salaatin niistä aineksista, joita kaapista löytyi:
Maissi-fetasalaatti
200 g maissia
3 tomaattia
1 pkt fetaa
2 avokadoa
vaaleaa balsamicoa
öljyä
suolaa & pippuria
Pilko tomaatit, feta & avokadot, sekoita joukkoon maissi + muut aineet.
Oheen tietysti pikainen dippi, jonka ainekset löytyvät varmasti jokaisen suomalaisen jääkaapista.
Chilidippi eli "Viron-kastike"
1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
1 dl valmista, makeaa chilikastiketta
Nämä vain sekaisin ja valmista on.
Tämän dipin olemme bonganneet kihlattuni kanssa Tallinnassa sijaitsevasta Karja Kelder -nimisestä ravintolasta. Siellä tuodaan aina chilidippinä pöytään ranskankerman ja makean chilikastikkeen sekoitus, ja sehän toimii todella hyvin! Ja on nopea! ;)
Vielä loppukevennys näin perjantai-illan kunniaksi: Iso lasillinen punkkua ja Anthon Bergin mehukkaita suklaakeksejä, nam!
Mukavaa viikonloppua! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti